Студентската окупация отвътре (лекция и дискусия)

Събота, 11.01.2014, от 19:00 в "Аделанте" (София, ул. Гурко 27, сградата във вътрешния двор). Вход свободен.

Изминалата година ще бъде запомнена с непрестанните масови протести, като особено впечатление прави окупацията на СУ, която продължава и в момента.

Гостът ни, Ивайло Динев (студент и един от инициаторите на окупацията), ще представи как се създаде и поддържа един друг свят в независима територия. Ще разкаже какви са били причините и мотивите, които са подтикнали студентите да окупират университета си, какво представлява окупацията и ще опита да отговори на един от най-често задаваните въпроси – какво според него ще се случи след като тя приключи и може ли тя да даде решение на системните проблеми, които ни заобикалят.

Редом с по-теоретичната част, Ивайло ще представи и от чисто практическа гледна точка как се е стигнало до създаването на работни групи, охрана, патрули. Каква роля играе самоинициативността. Как чрез принципа на дара граждани са осигурявали на студентите храна, топли дрехи, завивки, лекарства. Как цялата паралелна реалност създаде паралелен свят на реалния.

Надяваме се това събитие да предостави възможност за обмен на идеи между студентите и гражданите, какъвто многократно се твърди, че липсва.

Събитието във Фейсбук