predizboren-cirk

Понякога имаме нужда и от глътка свеж въздух и ироничен и насмешлив поглед към случващото се... Имаме нужда да покажем алтернативите дори и в умален мащаб и само за няколко часа, за да напомним, че те са навсякъде около нас, дори и не винаги да ги забелязваме.

Затова заповядайте на 23.05.2014 (петък) от 18:30 в градинката на "Кристал" в София, където ще се проведе акция "Предизборен цирк", организирана от "Бъди промяната в София"!

Изборите наближават, а с тях и предизборният цирк става все по-осезаем. Разни знайни и незнайни "спасители" се надлъгват, за да прилъжат хората да гласуват за тях. Кебапчета, купуване на гласове, голи обещания и телевизионни изцепки - политическите партии пускат в ход всичките си циркаджийски номера.

Отново прогнозите предвещават ниска избирателна активност. Не защото на хората просто не им пука, както журналисти и политици се опитват да ни убедят от телевизионните екрани, а защото вече не виждат смисъл в гласуването за поредните спасители. Това всъщност, само по себе си, е вот на недоверие към сегашната система, към представителната демокрация, която не оправда очакванията, както у нас, така и по света. Докато нямаме право на избор, съзнателното негласуване и невалидният вот определено са гражданска позиция. Но каква е алтернативата, готови ли са хората за една по-пряка демокрация, в която самите те да поемат контрола над решенията?

На този въпрос не можем да дадем еднозначен отговор, но това, което можем да направим, е да посрещнем поредните избори с подобаваща доза насмешка и настроение. Заповядайте на безплатния ни пазар под надслов "Предизборен цирк", на който ще можете да си вземете безплатно храна, вещи, книги и други неща, с уговорката да не гласувате за нас! Носете си и маски и перуки, за да сме в крак с вървящия с пълна сила предизборен цирк. Всеки е добре дошъл с музикален инструмент, федeрбал, дрехи, обувки, книги и музика, които иска да подари... или да си намери нещо потребно, оставено от някой друг. Донесете и споделяйте:

  • "Книги, а не речи", за да бъдем информирани и знаещи, а не манипулирани и изолирани;
  • "Храна, а не тлъсти лъжи", защото важните неща за нас не са техните смехотворни предизборни напъни;
  • "Дрехи, а не голи обещания", защото фалшивите и наивни лъжи няма да минат.

Нека няколко дни преди изборите да покажем, че не гласуването, а ежедневната гражданска активност е пътят към постигане на реална промяна. Отвъд реалността на безработицата, репресиите, страха и грабежа съществува една друга реалност, основана на солидарност, сътрудничество, пряка демокрация и споделяне.

В епохата на криза на представителността нека отворим пътища към самоорганизация и солидарност!

FacebookTwitter
Pin It

Издателска дейност

  • Проектът за автономия
  • Пряката демокрация на 21 век
  • Пропукай капитализма
  • Докато питаме, вървим

proektut-za-avtonomiq-frontcover Много хора у нас са чували за парижките бунтове през Май ’68, но малцина са запознатите с работата на Корнелиус Касториадис, определян от мнозина, включително и от Даниел Кон-Бендит, за идеен вдъхновител на бунтовните студенти от този период. Според Едгар

Read More

Пряката демокрация на 21 век Проект "Живот след капитализма" има удоволствието да представи третата си книга - сборникът "Пряката демокрация на 21 век", съставител на който е Явор Тарински. Книгата отново е част от издателската ни серия в издателство "Анарес", на което сме съоснователи. Първото й

Read More

Пропукай капитализма Проект "Живот след капитализма" има удоволствието да представи втората си книга! Книгата е "Пропукай капитализма" на Джон Холоуей и е част от издателската ни серия в новото издателство "Анарес", на което сме съоснователи. Тя е реалност и благодарение на сътрудничеството

Read More

Докато питаме, вървим Проект "Живот след капитализма" има удоволствието да Ви представи своята първа книга-сборник - "Докато питаме, вървим". Този сборник обединява най-стойностните материали, публикувани на уебсайта на проекта "Живот след капитализма" през първата година от съществуването му (април 2009 г. - април 2010 г.)

Read More

 

BGtop