Премиерa: "Нека не живеем като роби!" + фотоизложба "Екзархия: картина от бъдещето"

Петък, 25.04.2014, от 19:00 в "Аделанте" (София, ул. Гурко 27, сградата във вътрешния двор). Вход свободен

Социален център Аделанте има удоволствието да ви покани на премиерна прожекция на документалния филм "Нека не живеем като роби!" + фотоизложба "Екзархия – картина от бъдещето", на фотографа Георги Теофилов, който наскоро прекара няколко дни в Екзархия т.нар. квартал на свободата в Атина.

"Нека не живеем като роби!" е вдъхновяващ документален филм, показващ различните форми на съпротива на гръцкото общество. От масовите демонстрации и уличните сблъсъци с полицията, до пиратски радиа, кооперативи, самоорганизирани клиники и социални центрове, "Нека не живеем като роби!" разкрива мечтите и стремежите на потиснатите, отвъд кризата и насилственото обедняване.

"Нека не живеем като роби!" е един лозунг, изписан върху градските стени, върху билбордове, върху алтернативни вестници, звучащ в автономни пространства и медии… това е лозунгът, който гръцката съпротива отправя, ден след ден, и ни подканя да се присъединим!

"Нека не живеем като роби!" е преди всичко призив за действие. Чрез него Янис Юлундас създаде филм, който разкрива креативните форми на съпротива и алтернативите, развиващи се в Гърция, за да ги покаже на света. Този филм предлага анализи и размисли, които водят до действие и транснационално обединение на борбите за свобода.

Глътка свеж въздух, вдъхновение и утопии, извиращи от Егейско море.

Времетраене – 89 мин. / Година – 2013 / Режисьор – Янис Юлундас / Субтитри - български

За изложбата:

Атина, представяна от медиите като столица на бунтовете и безредиците в Европа, е всъщност център на градивния бунт срещу погубващата ни неолиберална система. По време на тридневният си престой в Атина, фотографът Георги Теофилов се опита да улови духа на съпротивата на хората от квартал Екзархия, който вече се разпростира и извън него. Ще бъде представена изложба от фотографии, която е поглед върху бъдещето такова, каквото бунтуващите го виждат.

След прожекцията публиката ще има възможността да участва в отворена дискусия с автора на фотоизложбата и преводача на филма.

Заповядайте този петък (25.04), от 19:00ч., в социален център Аделанте.

Вход: свободен, както винаги!

FacebookTwitter
Pin It

Издателска дейност

  • Проектът за автономия
  • Пряката демокрация на 21 век
  • Пропукай капитализма
  • Докато питаме, вървим

proektut-za-avtonomiq-frontcover Много хора у нас са чували за парижките бунтове през Май ’68, но малцина са запознатите с работата на Корнелиус Касториадис, определян от мнозина, включително и от Даниел Кон-Бендит, за идеен вдъхновител на бунтовните студенти от този период. Според Едгар

Read More

Пряката демокрация на 21 век Проект "Живот след капитализма" има удоволствието да представи третата си книга - сборникът "Пряката демокрация на 21 век", съставител на който е Явор Тарински. Книгата отново е част от издателската ни серия в издателство "Анарес", на което сме съоснователи. Първото й

Read More

Пропукай капитализма Проект "Живот след капитализма" има удоволствието да представи втората си книга! Книгата е "Пропукай капитализма" на Джон Холоуей и е част от издателската ни серия в новото издателство "Анарес", на което сме съоснователи. Тя е реалност и благодарение на сътрудничеството

Read More

Докато питаме, вървим Проект "Живот след капитализма" има удоволствието да Ви представи своята първа книга-сборник - "Докато питаме, вървим". Този сборник обединява най-стойностните материали, публикувани на уебсайта на проекта "Живот след капитализма" през първата година от съществуването му (април 2009 г. - април 2010 г.)

Read More

 

BGtop

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline