Да спрем настъпващия тоталитаризъм! НЕ на новия Наказателен кодекс!

София: 22 март 2014 г. от 14:00 часа пред езерото Ариана

Пловдив: 22 март 2014 г. от 14:00 часа пред общината (на копчетата)

С проекта за нов Наказателен кодекс управляващите в момента се опитват да възстановят тоталитаризма, който на мнозина ни е добре познат с неговата репресивна машина. Държавата атакува обществото в отговор на масовите протести от изминалата година.

Какво всъщност се опитват да прокарат с проекта за нов Наказателен кодекс?

  • да предизвикваш смущения в дейността на органите на властта се приравнява с държавна измяна;
  • да окупираш или да стачкуваш става престъпление, за което се полага затвор;
  • да проповядваш фашизъм и да призоваваш към диктатура вече не е престъпление;
  • затвор от 1 до 6 години се предвижда дори за една цигара марихуана;

Това е само малка част от нещата, които управляващите искат да наложат с проекта за нов НК и които действат срещу интереса и свободата на гражданите - в полза на една все по-изолирана от обществото власт и не във вреда на едрата престъпност.

Не искаме никога повече властимащите да определят живота ни. Да ни казват как трябва да живеем и какво може или не може да правим. Не искаме тоталитаризъм, не искаме и днешната олигархия, а истинска свобода и демокрация. Казва ни се, че живеем в демокрация - термин, който означава, че гражданите се самоуправляват и поемат отговорността за своя живот и за своята съдба, но на практика днес виждаме един самозабравил се политически и икономически елит, който се крие зад електоралния спектакъл.

В същото време протестите в цялата страна през последната година, в които участвахме, ни убедиха, че хората са готови да се изправят срещу статуквото и искат истинска промяна. И това се случва по цял свят. Бедността и липсата на участие в процесите на взимане на решения изкарват масово хората на улицата и на асамблеи (общи събрания), създавайки нов начин на правене на политика.

Този изключително рестриктивен нов наказателен кодекс ни показва, че управляващите също забелязват това и искат да попречат на възникването на нови окупации и други форми за изразяване на обществен гняв и недоволство.

Дали в България ще успеем да спрем поредната атака на държавата срещу обществото, е все още под въпрос, но дължим на себе си да опитаме!

Партийна агитация и пропаганда НЯМА да бъде допускана.

FacebookTwitter
Pin It

Издателска дейност

  • Проектът за автономия
  • Пряката демокрация на 21 век
  • Пропукай капитализма
  • Докато питаме, вървим

proektut-za-avtonomiq-frontcover Много хора у нас са чували за парижките бунтове през Май ’68, но малцина са запознатите с работата на Корнелиус Касториадис, определян от мнозина, включително и от Даниел Кон-Бендит, за идеен вдъхновител на бунтовните студенти от този период. Според Едгар

Read More

Пряката демокрация на 21 век Проект "Живот след капитализма" има удоволствието да представи третата си книга - сборникът "Пряката демокрация на 21 век", съставител на който е Явор Тарински. Книгата отново е част от издателската ни серия в издателство "Анарес", на което сме съоснователи. Първото й

Read More

Пропукай капитализма Проект "Живот след капитализма" има удоволствието да представи втората си книга! Книгата е "Пропукай капитализма" на Джон Холоуей и е част от издателската ни серия в новото издателство "Анарес", на което сме съоснователи. Тя е реалност и благодарение на сътрудничеството

Read More

Докато питаме, вървим Проект "Живот след капитализма" има удоволствието да Ви представи своята първа книга-сборник - "Докато питаме, вървим". Този сборник обединява най-стойностните материали, публикувани на уебсайта на проекта "Живот след капитализма" през първата година от съществуването му (април 2009 г. - април 2010 г.)

Read More

 

BGtop

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline