Автономия - идея, чието време е дошло и в България?

Събота, 15.03.2014, от 19:00 в "Аделанте" (София, ул. Гурко 27, сградата във вътрешния двор). Вход свободен.

Социален център "Аделанте" и проект "Живот след капитализма" имат удоволствието да ви поканят на 15 март 2014 г. (събота) от 19:00 на дискусия, провокирана от текста на Джеръм Рууз от ROAR Magazine "Автономия - идея чието време е дошло" и представяне на идеите за автономия в него.

Какво се случва с протестната вълна, обхванала света от 2011 г. до днес – от Арабската пролет, през испанските Indignados и Occupy Wall Street, до Синтагма в Атина, зимните протести в България, Gezi Park в Истанбул, а сега и в Босна? Каква е същността на тази протестна вълна? Какво е отношението между протест и революция? По какъв начин продължават протестите?

Какъв е смисълът на протеста в България като част от глобалната протестна вълна и като неотделим от контекста на глобалния протест? Как изглежда настоящата ситуация в България от перспективата на текста на Джеръм Рууз? Възможна ли е истинска промяна чрез държавна власт и ако не е възможна, тогава какво трябва да се прави?

"Автономия - идея, чието време е дошло" (Джеръм Рууз):
- Част 1
- Част 2

Вход: свободен, както винаги!

Събота, 15.03.2014, от 19:00 ч.

Събитието във Фейсбук

FacebookTwitter
Pin It

Издателска дейност

  • Проектът за автономия
  • Пряката демокрация на 21 век
  • Пропукай капитализма
  • Докато питаме, вървим

proektut-za-avtonomiq-frontcover Много хора у нас са чували за парижките бунтове през Май ’68, но малцина са запознатите с работата на Корнелиус Касториадис, определян от мнозина, включително и от Даниел Кон-Бендит, за идеен вдъхновител на бунтовните студенти от този период. Според Едгар

Read More

Пряката демокрация на 21 век Проект "Живот след капитализма" има удоволствието да представи третата си книга - сборникът "Пряката демокрация на 21 век", съставител на който е Явор Тарински. Книгата отново е част от издателската ни серия в издателство "Анарес", на което сме съоснователи. Първото й

Read More

Пропукай капитализма Проект "Живот след капитализма" има удоволствието да представи втората си книга! Книгата е "Пропукай капитализма" на Джон Холоуей и е част от издателската ни серия в новото издателство "Анарес", на което сме съоснователи. Тя е реалност и благодарение на сътрудничеството

Read More

Докато питаме, вървим Проект "Живот след капитализма" има удоволствието да Ви представи своята първа книга-сборник - "Докато питаме, вървим". Този сборник обединява най-стойностните материали, публикувани на уебсайта на проекта "Живот след капитализма" през първата година от съществуването му (април 2009 г. - април 2010 г.)

Read More

 

BGtop

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline