Студентската окупация отвътре (лекция и дискусия)

Събота, 11.01.2014, от 19:00 в "Аделанте" (София, ул. Гурко 27, сградата във вътрешния двор). Вход свободен.

Изминалата година ще бъде запомнена с непрестанните масови протести, като особено впечатление прави окупацията на СУ, която продължава и в момента.

Гостът ни, Ивайло Динев (студент и един от инициаторите на окупацията), ще представи как се създаде и поддържа един друг свят в независима територия. Ще разкаже какви са били причините и мотивите, които са подтикнали студентите да окупират университета си, какво представлява окупацията и ще опита да отговори на един от най-често задаваните въпроси – какво според него ще се случи след като тя приключи и може ли тя да даде решение на системните проблеми, които ни заобикалят.

Редом с по-теоретичната част, Ивайло ще представи и от чисто практическа гледна точка как се е стигнало до създаването на работни групи, охрана, патрули. Каква роля играе самоинициативността. Как чрез принципа на дара граждани са осигурявали на студентите храна, топли дрехи, завивки, лекарства. Как цялата паралелна реалност създаде паралелен свят на реалния.

Надяваме се това събитие да предостави възможност за обмен на идеи между студентите и гражданите, какъвто многократно се твърди, че липсва.

Събитието във Фейсбук

FacebookTwitter
Pin It

Издателска дейност

  • Проектът за автономия
  • Пряката демокрация на 21 век
  • Пропукай капитализма
  • Докато питаме, вървим

proektut-za-avtonomiq-frontcover Много хора у нас са чували за парижките бунтове през Май ’68, но малцина са запознатите с работата на Корнелиус Касториадис, определян от мнозина, включително и от Даниел Кон-Бендит, за идеен вдъхновител на бунтовните студенти от този период. Според Едгар

Read More

Пряката демокрация на 21 век Проект "Живот след капитализма" има удоволствието да представи третата си книга - сборникът "Пряката демокрация на 21 век", съставител на който е Явор Тарински. Книгата отново е част от издателската ни серия в издателство "Анарес", на което сме съоснователи. Първото й

Read More

Пропукай капитализма Проект "Живот след капитализма" има удоволствието да представи втората си книга! Книгата е "Пропукай капитализма" на Джон Холоуей и е част от издателската ни серия в новото издателство "Анарес", на което сме съоснователи. Тя е реалност и благодарение на сътрудничеството

Read More

Докато питаме, вървим Проект "Живот след капитализма" има удоволствието да Ви представи своята първа книга-сборник - "Докато питаме, вървим". Този сборник обединява най-стойностните материали, публикувани на уебсайта на проекта "Живот след капитализма" през първата година от съществуването му (април 2009 г. - април 2010 г.)

Read More

 

BGtop

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline