ivan-dimitrov.jpg

Докато работех в Арт Хостел в София се запознах с брата и приятелката на момчето (Джок Полфрийман - бел.ред.), защото отсядаха при нас. С тези "българи", които го защитават, трябва да има диалог, защото те са част от проблема. Не знам каква е дейността на организацията му и не ми и пука. Човекът си заслужава номинацията, защото живеем в беззаконна държава, където всеки прави каквото си иска. Той лежи заради нас! Заради тъпата ни пасивност, примиренчество и това, че винаги сме наблюдатели, но не действаме, когато под носа ни се върши беззаконие и се нарушават човешки права. Всъщност ние рядко действаме и когато нашите собствени човешки права са засегнати, но както добре знаем от продажните медии за това са виновни Сорос и НПО-тата, а не българските политици и институции.

И така. Човекът е в България за не знам колко време. Разхожда се и вижда как някакви момчета бият някакви циганета пред Шератон. Тъй като е от държава (Австралия), където това не е нормално, той се приближава и се опитва да помогне. Вместо това се оказва въвлечен в бой. В някакъв момент в мелето е наръгано едно от момчетата. Той го е наръгал с ножа, който носи със себе си, защото шест пъти са го нападали в България. Наръганото момче умира. Естествено австралиецът е виновен за смъртта му и е наказан. А част от ситуацията е това, че умрелият е син на депутат! Човекът е използвал ножа си, защото хората, които той определя като "футболни фенове" са мятали камъни по него, когато той се е опитал да им попречи да бият беззащитни роми в идеалния център на столицата. Човекът е жертва на съдебната ни система и на колективната ни липса на отговорност пред престъпления на расова основа.

Този човек лежи в затвора заради нас! Ако ние действахме в подобни ситуации и не оставяхме да бият деца пред Шератон, той нямаше да е убиец.

Лесно е за един журналист да препечата информацията, която публикуват всички медии и да лепне на един човек етикета УБИЕЦ. Не казвам, че не е убиец...

На всичко отгоре отказват да го екстрадират в Австралия, поне да лежи в затвор с нормални условия.

Бих написал статия по въпроса, но от Офнюз ще ми кажат, че не им е в стила. От Дневник ме рязаха вече. И на другии медии съм пращал и оттам са ме рязали. Освен това или не отговарят на мейли, или отговарят след пет дни, когато темата вече не е "гореща" Ами сори, това е положението. Просто няма къде... Тъпи медии!

jock palfreeman cctv footageУважаеми български журналисти, цялата информация за този случай е достъпна в интернет и преди да се палите и да горите този човек на клада, трябва да проучите малко случая, а не да препечатвате информацията, която всички медии повтарят.

Човекът твърди, че на делото срещу него е нямало други свидетели освен приятелите на убитото момче. Как ви звучи това? Чудно, нали? На ви сега случай от съдебната ни система, който е международен и вече е раздухан. Така сме известни пред света. Трябва да се гордеем преди всичко, че сме БЪЛГАРИ!

Ехо, вие там от Български хелзинкски комитет. Вместо да се оправдавате с организацията на човека, проучете въпроса и поставете този абсурден случай в публичното пространство, защото сега е момента. Свържете се с мен, за да свържа пиара ви с хора, които познават този случай. Не се дръжте отбранително, а нападателно. Накарайте институциите да заработят!

Аз ще гласувам за неговата номинация, защото въпреки че е убило човек, това момче е жертва на обществото ни, на държавата ни, на съдебната ни система, на бездействието от страна на полицията, на прекалено много неща. И заслужава поне да си излежи присъдата в Австралия, ебаси! Дайте му поне това право!

Признавам, че има убийство, но познайте чии син е убитият. Спомняте ли си кой ви нарече "интернет лумпени" по време на протестите през 2013 г. срещу Делян Пеевски? Бинго! Христо Монов - бивш агент на Държавна сигурност. Не оправдавам убийството, но се съмнявам в разследването и процеса, защото по същото време бащата на Андрей Монов е бил заместник-председател на държавна институция, назначен лично от Сергей Станишев по време на Тройната коалиция (а също и депутат от БСП - бел.ред.).

Този случая не се различава по нищо от случая, в който дядо убива ром по време на обир, защото институциите не се отзовават, докато ромите му задигат вещи от къщата. И който е осъден и излежава ефективната си присъда, която се дължи на неработещите институции (част от които сега протестират, но не за реформи в системата им, а за да като ограбват следващия старец в някое забутано село да му обяснят по телефона, че нямат ресурс и с нищо не могат да му помогнат. (Или друг случай: когато "осъдиха" Максим Стависки на 2 години и 6 месеца УСЛОВНО за убийството на Петър Петров. Кой ли е бащата на Петър Петров? - бел.ред.)

Въпросът, с който приключвам е следният: Защо оправдаваме дядото, който се е защитавал от ром, а нападаме австралиец, който е защитавал ром от побой. Каква е разликата между двата случая? И какъв е изводът от сравняването на двата случая? Оставям отговора на този въпрос отворен.

Прекалено наскоро бежанец беше убит на границата и редица "българи" искаха да го наградят за това, без да е ясно какво точно се е случило и преди да има разследване. Сега същите тези българи протестират срещу асоциация (дори не човек), който е предложен за награда. Интересно, а?

Натоящият материал е първоначално публикуван от Иван Димитров във Facebook профила му. Публикуваме го тук с изричното съгласие на автора.

Още за случая на Джок Полфрийман и манипулирания му процес четете в "Биволъ": Шарли Ебдо: "Среднощен експрес" в София

jockpalfreeman slodarity

FacebookTwitter
Pin It

Издателска дейност

  • Проектът за автономия
  • Пряката демокрация на 21 век
  • Пропукай капитализма
  • Докато питаме, вървим

proektut-za-avtonomiq-frontcover Много хора у нас са чували за парижките бунтове през Май ’68, но малцина са запознатите с работата на Корнелиус Касториадис, определян от мнозина, включително и от Даниел Кон-Бендит, за идеен вдъхновител на бунтовните студенти от този период. Според Едгар

Read More

Пряката демокрация на 21 век Проект "Живот след капитализма" има удоволствието да представи третата си книга - сборникът "Пряката демокрация на 21 век", съставител на който е Явор Тарински. Книгата отново е част от издателската ни серия в издателство "Анарес", на което сме съоснователи. Първото й

Read More

Пропукай капитализма Проект "Живот след капитализма" има удоволствието да представи втората си книга! Книгата е "Пропукай капитализма" на Джон Холоуей и е част от издателската ни серия в новото издателство "Анарес", на което сме съоснователи. Тя е реалност и благодарение на сътрудничеството

Read More

Докато питаме, вървим Проект "Живот след капитализма" има удоволствието да Ви представи своята първа книга-сборник - "Докато питаме, вървим". Този сборник обединява най-стойностните материали, публикувани на уебсайта на проекта "Живот след капитализма" през първата година от съществуването му (април 2009 г. - април 2010 г.)

Read More

 

BGtop