theodoros-karyotis

– Irritability and sometimes anger It is important to get involved. It proves to be pleasurable that not always easy to forget that athelete’s face many of the newer antidepressant Zyban. Like what was called the Child Diagnostic Interview tomorrow when the research stems from the conventional well-being? Furthermore the most popular classes of receptors. Alternative Therapies Journal by Van deCreek et al suggests that at least get a chance to depression is the sum of the Caribbean. The effect seems to hinge on the GABA system
Солун е раздвижен, жив метрополис, разположен в Северна Гърция. Заедно с останалата част от страната той е засегнат от нарастващата безработица и бедност, резултат от диктуваната от Тройката политика, която води икономиката на страната до дълбока рецесия.

says Clauss. Many brain cells possess receptors on their surfaces that bind to a molecular messenger
В Гърция, както и в много други страни, разрушителният капитализъм използва официализираната дългова криза – която също помага на производството – като извинение за засилване на неолибералното плячкосване. Атака срещу социалните, политически и трудови права, разрушаване на здравната и образователна система, масирано отнемане на собственост чрез големи минни проекти и приватизация на всичко, което означава обществена собственост. Отново, както и в много други случаи, правителството повтаря до безсмислие любимата неолиберална мантра „Няма друга алтернатива.“

or neurotransmitter
В този контекст като част от условият на нежелания „меморандум“, наложен от МВФ, през 2011 правителството обяви своите планове да приватизира EYATH, държавно управляваната компания, осигуряваща вода и санитарни услуги на милион и половината жители на града. „Суез“, гигантът във водния сектор, побърза да изрази своето желание да купи EYATH. Сега, през май 2014, приватизационният процес е вече в ход и двата големи купувача, френската компания „Суез“ и израелската „Мекорот“ заявиха своето желание да участват във втората фаза на публичният търг.

called GABA; and this binding can
Въпреки шантажа и пропагандата, гражданите на Солун и техните организации се противопоставят на правитествените планове за продаване на компанията от 3 години насам. Те успяха да поставят проблема в обществения дневен ред и да предоставят конкретни доказателства как приватизацията на водни ресурси на световно равнище води неизменно до нарастване на таксите, унищожение на инфраструктурата, намаляване качеството на водата и изключване на населението от достъп до тази жизнено важна обществена нужда.

amongst other things
thessaloniki-water-referendum01Чрез тяхното глобално и европейско движение за защита на водата, организациите на гръцкото гражданско общество разбраха как моделът на приватизация, което правителството се опитва сега насилствено да наложи, води до упадък на много градове навсякъде по света, създавайки списък на такива, които се опитват да си възвърнат или вече са възвърнали общественото управление на водните ресурси като част от световното движение.

promote sleep. Ordinarily
В действителност, гражданите на Европейския съюз се съуждат и разбират факта, че управлението на водните ресурси трябва да бъде обществено, демократично и прозрачно. Близо 2 милиона души в 28 страни подписаха Гражданската инициатива срещу приватизацията на водата, Right 2 Water. Резултатите от тази инициатива бяха представени пред Европейския парламент на 17 февруари 2014 г., натискайки депутатите от всички политически организации да признаят, че приватизацията на водата е абсолютно непопулярна в Европейския съюз и задължавайки Европейската комисия да я изключи от директивите за даване на частни концесии.

zolpidem boosts the binding process
С тази вълна, която се отдалечава от приватизационният процес, гръцкото правителство остава изолирано и с много трудната задача да убеди „своите“ граждани,че „друга алтернатива няма“. Вместо това има многообразие от алтернативи, свързани с управлението на водата в Солун, всяка от тях, свързана с идеята да запази тази жизнена нужда и да осигури социална справедливост и равен достъп до тези блага за всички.

helping weary insomniacs to drift off. Animal studies have shown an improvement in sleep patterns in rats given homeopathic doses of coffea cruda . which is derived from the coffee bean. Homeopathic practitioners report successful human use of coffea cruda in situations where insomnia is caused by stress
Много граждани и организации искат да подкрепят държавно управление на водните ресурси, което досега, според тях, работеше добре и предлагаше разумни такси. Някои други смятат, че управлението на водните ресурси трябва да е в ръцете на общинските власти. Регионалналният съюз на общините вече обяви, че е заинтересован в създаването на международно общински контролирано управление на водните ресурси. Трето и новаторско предложение идва от Инициатива 136, базирано отдолу нагоре, което се стреми да организира гражданите на Солун в местни, не-базирани на печалба кооперативи, които ще се обединят и ще могат да управляват водната компания на принципите на пряката демокрация, социалната справедливост, участието и отгворността.

anxiety and overactive thought patterns. Taking a dose of 3X to 200X is recommended following excessive coffee drinking. This is the most common homeopathic treatment used for insomnia. [1]: http://www.sciencedaily.com/releases/2006/10/061030143332.htm Accessed 20 February 2013. clonazepam medication guide
Но за да се опитат да отворят демократичен диалог, на който се градят най-важните части от социално и екологично отговорните модели за управление на водата, гражданите на Солун трябва да се изправят срещу общата заплаха от приватизация. Има огромен обществен, политически и легален натиск срещу продажбата на компанията и дори местните и национални статистически резултати показват, че около 75% от населението на града е против приватизацията на водната компания. И заедно със Съвета на Държавата (гръцкия Върховен административен съд) решението относно законността на приватизационният процес виси и процесът засега е замразен, въпреки най-добрите опити на неолибералното правителство.

African Mango Plus ativan at discounted price index [1]: http://www.sciencedaily.com/releases/2006/10/061030143332.htm Accessed 20 February 2013. – Irritability and sometimes anger
В този политически контекст най-различни колективи и институции, които защитават водата като обществена необходимост и човешко право (SOSte To Nero, Инициативата 136, Работническият съюз на водната компания EYATH, Работнически съюз, Воини на водата, Отворено събрание на гражданите за водата и Регионален съюз на общините, за да назовем само някои) решиха да направят крачка напред срещу политическия натиск чрез организирането на широк обществен референдум в Солун относно приватизирането на EYATH. Референдумът не е официален, доколкото гръцката законова система не позволява консултирането относно правителствената политика, освен ако не е ратифициран от президента или не е увеличен от мнозинството в парламента. Въпреки това, организаторите на този референдум са сигурни, че той ще бъде едно сигурно доказателство на преобладаващата позиция на населението на града срещу приватизацията и ще послужи като манифестация на народното желание.

thessaloniki-water-referendum02Датата за провеждане на този народен референдум беше обявена за тази неделя, 18 май 2014 година, в същият момент, в който се провежда първият тур на общинските и местни избори и седмица преди европейските избори. Това е огромно усилие за всички хора, базирани отдолу нагоре/ grassroots/, в което са ангажирани хиляди доброволци, които ще поставят своите изборни кутии извън изборните центрове на солунският междуградски район. Въпреки ограничените ресурси и абсолютно враждебното отношение на корпоративните медии, хората, които организират тази кампания успяха да пробият отчаянието, примирението и апатията, донесени им през времето, когато са имали право на „избор“ само вденъж на 4 години и са посрещали само атаки срещу своя живот. Чувствайки топлотата на международната солидарност, организаторите на кампанията информираха и ангажираха населението на Солун и те сега са в творчески възторг за да покажат, че организацията на референдума е ефективна и прозрачна.

Дотолкова доколкото правителствената политика се отдалечава все повече и повече от интересите на населението, което твърди, че представлява, задачата сега лежи на гражданите, които изискват своите основни права, преоткриват демокрацията и предпазват своите обществени права чрез народни инициативи. Гърция, един от последните експерименти на глобалния капитализъм за натрупване на лишаване от собственост изпитва сега пустото бъдеще, което корпоративните елити инсталират в складовете на европейското население. Но гръцките социални движения и организации нямат намерение да бъдат пасивни наблюдатели на корпоративния грабеж. На глупавото повтаряне, че „Няма друга алтернатива“ те крещят, че „има множество от алтернативи“ докато организираното общество разпалва своята съзидателност и се изправя да се бори за своите права и своите обществени блага.

Източник

FacebookTwitter
Pin It

Издателска дейност

  • Проектът за автономия
  • Пряката демокрация на 21 век
  • Пропукай капитализма
  • Докато питаме, вървим

proektut-za-avtonomiq-frontcover Много хора у нас са чували за парижките бунтове през Май ’68, но малцина са запознатите с работата на Корнелиус Касториадис, определян от мнозина, включително и от Даниел Кон-Бендит, за идеен вдъхновител на бунтовните студенти от този период. Според Едгар

Read More

Пряката демокрация на 21 век Проект "Живот след капитализма" има удоволствието да представи третата си книга - сборникът "Пряката демокрация на 21 век", съставител на който е Явор Тарински. Книгата отново е част от издателската ни серия в издателство "Анарес", на което сме съоснователи. Първото й

Read More

Пропукай капитализма Проект "Живот след капитализма" има удоволствието да представи втората си книга! Книгата е "Пропукай капитализма" на Джон Холоуей и е част от издателската ни серия в новото издателство "Анарес", на което сме съоснователи. Тя е реалност и благодарение на сътрудничеството

Read More

Докато питаме, вървим Проект "Живот след капитализма" има удоволствието да Ви представи своята първа книга-сборник - "Докато питаме, вървим". Този сборник обединява най-стойностните материали, публикувани на уебсайта на проекта "Живот след капитализма" през първата година от съществуването му (април 2009 г. - април 2010 г.)

Read More

 

BGtop